Різдво - це найулюбленіше свято британців. Щороку народ Норвегії дарує Лондону велику різдвяну ялинку, яку встановлюють на Трафальгарській площі.
Перед Різдвом:
- групи співаків ходять із будинку в будинок та збирають гроші на благодійні потреби
- співають традиційні різдвяні гімни
- багато церков проводять церковну службу в неділю перед Різдвом
Святкування починається у Святвечір, увечері 24 грудня. За традицією у цей день всі прикрашають свої ялинки. Діти чіпляють панчохи біля своїх ліжок, сподіваючись, що Дід Мороз спуститься через димар уночі й покладе в панчохи іграшки та цукерки.
За різдвяним столом традиційно їдять індичку, гуску або курку з потрошками та смаженою картоплею, а також спеціальні солодкі пиріжки та пудинг. Під час обіду розривають прискавки й одягають на голову сховані всередині паперові корони. Ці прискавки, що являють собою яскраво розфарбовані паперові трубочки, винайшов 1846 року один лондонський пекар.
Чи насправді різдвяний календар такий популярний серед європейців?
ВідповістиВидалитиЦе дійсно так. Різдвяний календар - спеціальний календар лютеранської традиції, який показує час, що залишається до Різдва, є чудовим способом підняти собі настрій та створити атмосферу свята для себе.
ВидалитиЗа традицією календар це листівка або картонний будиночок з віконцями, що відкриваються, де в спеціальних коробочках лежать або цукерка, або записка з побажаннями (у релігійних сім'ях — з витягами із Писання), або маленькі подаруночки.
А відбуваються рорати перед Різдвом у англіканській церкві?
ВідповістиВидалитиЧи змінилось з часом святкове меню на Різдво?
ВідповістиВидалитиСтрави на різдвяному столі англійців майже не змінились. Тут завжди можна зустріти ростбіф з яловичини, запечений з різними овочами, або біфштекс з кільцями цибулі і грибним соусом, обсмажену з сиром і яйцями брюссельську капусту, а також запечений хрустка картопля. На це свято господині також традиційно готують курячу грудку, фаршировану горіхами, і маленькі сосиски в беконі, які ласкаво називають "свинки в ковдрі".
ВидалитиНу, а головним блюдом на різдвяному столі у англійців вважається фарширований гусак або індичка. Кожна господиня готує їх по фамільному рецептом, але подаються вони завжди тільки цілком і з соусом з агрусу або журавлини.
В Англії традиційний різдвяний обід не обходиться без десерту. В якості останнього вже багато століть печуть різдвяний пудинг.