пʼятниця, 16 квітня 2021 р.

Різдво

Різдво - це найулюбленіше свято британців. Щороку народ Норвегії дарує Лондону велику різдвяну ялинку, яку встановлюють на Трафальгарській площі.
Перед Різдвом:
  • групи співаків ходять із будинку в будинок  та збирають гроші на благодійні потреби
  •  співають традиційні різдвяні гімни
  • багато церков проводять церковну службу в неділю перед Різдвом
Святкування починається у Святвечір, увечері 24 грудня. За традицією у цей день всі прикрашають свої ялинки. Діти чіпляють панчохи біля своїх ліжок, сподіваючись, що Дід Мороз спуститься через димар уночі й покладе в панчохи іграшки та цукерки.

За різдвяним столом традиційно їдять індичку, гуску або курку з потрошками та смаженою картоплею, а також спеціальні солодкі пиріжки та пудинг. Під час обіду розривають прискавки й одягають на голову сховані всередині паперові корони. Ці прискавки, що являють собою яскраво розфарбовані паперові трубочки, винайшов 1846 року один лондонський пекар.
День після Різдва у Англії відомий як «Boxing Day». Назва походить від колишньої традиції давати різдвяний ящичок – «бокс» із маленьким подарунком усередині рознощикам товарів, що регулярно навідувалися до помешкання упродовж року. Це у Британії теж вихідний день.

5 коментарів:

  1. Чи насправді різдвяний календар такий популярний серед європейців?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Це дійсно так. Різдвяний календар - спеціальний календар лютеранської традиції, який показує час, що залишається до Різдва, є чудовим способом підняти собі настрій та створити атмосферу свята для себе.
      За традицією календар це листівка або картонний будиночок з віконцями, що відкриваються, де в спеціальних коробочках лежать або цукерка, або записка з побажаннями (у релігійних сім'ях — з витягами із Писання), або маленькі подаруночки.

      Видалити
  2. А відбуваються рорати перед Різдвом у англіканській церкві?

    ВідповістиВидалити
  3. Чи змінилось з часом святкове меню на Різдво?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Страви на різдвяному столі англійців майже не змінились. Тут завжди можна зустріти ростбіф з яловичини, запечений з різними овочами, або біфштекс з кільцями цибулі і грибним соусом, обсмажену з сиром і яйцями брюссельську капусту, а також запечений хрустка картопля. На це свято господині також традиційно готують курячу грудку, фаршировану горіхами, і маленькі сосиски в беконі, які ласкаво називають "свинки в ковдрі".
      Ну, а головним блюдом на різдвяному столі у англійців вважається фарширований гусак або індичка. Кожна господиня готує їх по фамільному рецептом, але подаються вони завжди тільки цілком і з соусом з агрусу або журавлини.
      В Англії традиційний різдвяний обід не обходиться без десерту. В якості останнього вже багато століть печуть різдвяний пудинг.

      Видалити